joi, 12 iulie 2012

Ce filme am mai văzut

Abraham Lincoln: Vampire Hunter 

Un film de ficţiune, cu o personalitate istorică şi cu mulţi vampiri. Acţiunea se petrece în preajma războiului Nord/Sud şi îl are în prim plan pe Abraham Lincoln, avocat ziua şi ucigaş de vampiri noaptea.Totul pe fondul istoric al războiului. Efectele speciale bune, cam sângeros pe alocuri şi uneori tras de păr.

 Fright Night

 Tot un film cu vampiri, dar diferit de cel anterior. Acţiunea se petrece în zilele noastre şi ca stil aduce puţin cu Disturbia, un thriller/adventure cu adolescenţi. Colin Farrell nu este un vampir romantic, ca în Twilight, ci unul de speriat şi de temut, care pozează în vecinul perfect şi despre care nimeni nu ştie cu ce se ocupă. Asta până să dispară pe rând adolescenţii din micul orăşel din deşert. Filmul are suspans, un umor negru şi un fel de handbook Cum să te aperi de un vampir? Bine..şi îl mai are pe Colin Farrel de care nu ştii dacă să te fereşti sau să-l placi pentru farmecul lui sinistru de vampir.

 

 Mirror Mirror

 O variantă umoristică la povestea clasică Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici. Cu Julia Roberts în rolul reginei rele, şi Lily Collins (fiica lui Phil Collins) în rolul lui Snow White. Filmul păstrează cadrul general al poveştii, cu valenţele proprii care sunt bine integrate în peisaj. Merită văzut pentru decoruri, costume şi efecte vizuale excepţionale.

 

Prometheus

Despre Prometheus s-au spus multe, şi multe au rămas nespuse. Un fel de Matrix la vremea lui, pe care trebuie să-l vezi de mai multe ori ca să începi să înţelegi despre ce e vorba. Un grup de cercetători (nu britanici) ajung pe o altă planetă, în căutarea unui răspuns la întrebarea Cine a creat rasa umană? Dar cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, lucrurile degenereză, misiunea eşuează, şi în final avem un preview la monstruleţul din Alien.

 


Voi ce-aţi mai văzut?