Despre blog

  Blogul meu a început acum 1 an, din nevoia unei exprimări şi a unei clarificări. A mea despre mine, a mea despre ceilalţi. În timp, a devenit mai mult decât un blog de dezvoltare personală, transformându-se într-un blog, CULMEA.... personal. Cu filme, cărţi, muzică, hobby-uri, oameni, locuri, de-ale gurii, jocuri. Unii dintre voi poate sunteţi aici pentru prima dată, şi atunci puteţi citi primul meu articol mai jos. Pentru cei care aţi mai trecut prin Cutiuţa mea de Ceai, mă bucur să vă revăd.

Ca şi mine, blogul este într-o continuă schimbare, la fel şi subiectele sau frecvenţa articolelor. 

Articolele mele au trimiteri la alte articole din blog, sau alte site-uri (cuvintele bolduite). Fiecare articol are o etichetă prin care se încadrează într-o categorie pe aceeaşi temă: around (despre locuri văzute), auz fin (despre concerte, muzică), Baby steps (dezvoltare personală), boardgames, books, ceai, concursuri, de weekend, delicii, jocuri psihologice (Analiză Tranzacţională), Jon Snow (colaborator), life (diverse), ochi de vultur (filme sau alte experienţe vizuale), oldies (din podul cu vechituri), organizatorice (tehnice despre blog), părinte/adult/copil (Analiză Tranzacţională), poveşti de suflet (poveşti primite de la voi).

Sunt bucuroasă de colaborări cu alte persoane care vor să scrie un articol pe blogul meu, aşa că dacă vreţi să publicaţi un articol în spiritul paşilor mici, vă aştept cu drag să mi-l trimiteţi pe mail la adresa: ally_aria@yahoo.com. În prezent am un colaborator permanent de suflet, care scrie sub pesudonimul Jon Snow.


De ce numele Cutia de Ceai? Mi-a plăcut mereu ceaiul. Nu sunt o pasionată care să încerce fel de fel de ceainării sau ritualuri japoneze, dar mă simt mai bine când beau un ceai cu miere şi lămâie. Nimic nu mă face bine când sunt răcită, ca un ceai Hapciu sau de cimbrişor. Simplul gest de a bea o cană cu ceai mi se pare că aduce oamenii împreună într-o atmosferă caldă şi prietenoasă. Şi uneori mă simt ca o cutie ce adăposteşte un ceai deosebit, care aşteaptă să iasă şi să-i bucure pe cei din afară. Un ceai care are gust deosebit doar pentru cei care ştiu să-l savureze.
Blogul meu vrea sa fie un mijloc de invatare din experientele voastre de viata, din reusitele oamenilor normali, obisnuiti, care incearca sa faca fata unui job, unor relatii sociale, unor greutati inerente din viata lor si care nu renunta la aspiratii si procesul de dezvoltare personala. Vreau sa aflu ce faceti voi sa nu renuntati la hobby-uri, la vise, la planuri  de viitor, ce va ajuta sa continuati atunci cand totul pare mult prea complicat sau consumator de timp.
     In lista blogurilor si site-urilor pe care le urmaresc o sa puteti vedea niste oameni care pe mine ma inspira si abordeaza domenii foarte diferite. Sunt primele pagini pe care le vizitez in fiecare dimineata si care in lipsa unei cesti de cafea imi dau un plus de energie.

     Pe voi ce bloguri va inspira?