joi, 8 martie 2012

Nu-i aşa că arătaţi bine dezbrăcate?

ATENŢIE: Articol gândit în special pentru fete, femei, mame, prietene, bunici.

V-aţi apucat vreodată de ceva când aveaţi moralul la pământ? Când eraţi deprimate nemulţumite de voi, dezamăgite? Se întâmplă ca în momente din acestea să setăm obiective sau să apucăm de proiecte. Pentru că nu suntem mulţumite de noi. Şi atunci ne zicem că nu mai putem aşa...trebuie să facem ceva. Dar în acelaşi timp Eul 1 ,vocea interioară care ne contestă abilităţile (despre Eul 1 şi Eul 2 citiţi aici), ne spune că nu suntem în stare să acţionăm... Că vorba aia, dacă eram în stare, făceam ceva până acum... Ei, şi cu starea asta de spirit, fără să avem încredere în noi ne apucăm de diverse lucruri. Şi ne mirăm că DIN NOU nu ne iese nimic.

Poate aţi văzut emisiunea How to Look Good Naked pe Euforia. Mie îmi place la nebunie. Îmi place cum reuşeşte să ajute nişte femei complexate de aspectul lor fizic să se bucure de felul în care arată. Cum Gok Wan foloseşte bârfa pozitivă (positive gossip) pentru a scoate în evidenţă lucrurile minunate pe care fiecare femeie le are, dar pe care e obişnuită să le minimizeze. Îmi place cum le face să aibă treptat încredere în ele şi în corpul lor, cum încep să se accepte aşa cum sunt. Cum îşi dau voie să fie femei fericite, nu fotomodele anorexice.
Mi se pare extraordinar cum la final, toate trec peste complexe, pudoare, jenă, frică şi îşi arată corpul pe care îl detestau cu câteva luni în urmă, pe un podium de prezentare, exclamând I look good naked

Majoritatea persoanelor care trec printr-un program de felul acesta, de acceptare de sine, ajung să meargă din proprie iniţiativă la sală, sau să mănânce mai sănătos. Şi asta nu pentru că nu sunt mulţumite de cum arată. Ci pentru că îşi iubesc corpul şi vine ca ceva firesc să facă alegeri mai sănătoase pentru ele!

Momentul acesta de profundă mulţumire interioară, este momentul ideal pentru a începe ceva nou. Pentru a duce la bun sfârşit vise demult uitate. Pentru a face şi mai multe schimbări. Este un moment de mare potenţial şi de energie maximă. Nu-l rataţi niciodată!

Ştiaţi că în timpul somnului, un Eu al vostru vă mişcă de pe o parte pe alta pentru ca presiunea pe vasele de sânge să nu fie prea mare, ca să nu faceţi un atac cerebral? Ştiaţi că e o parte din fiinţa voastră care vrea ca voi să supravieţuiţi acestei lumi? Ştiaţi că datorită acestei părţi din voi reuşiţi să vă treziţi în fiecare dimineaţă?  Este incredibil cum îl lăsăm pe Eul 1, cel cârcotaş, să ne spună că  nu arătăm bine, că nu gândim bine, că nu suntem în stare de nimic. Când, Eul 2, este de fapt cel care ne schimbă obiceiurile şi corpul astfel încât să ne ajute să supravieţuim. El ne ajută să depăşim momentele grele prin ce mijloace are el la îndemână.
Şi este minunat că face asta pentru noi! 

Acceptaţi că tot ceea ce sunteţi este firesc. Aveţi voie să vă îngrăşaţi, să slăbiţi, să aveţi coşuri, să fiţi neepilate, să albiţi la 25 de ani, să aveţi celulită, să vă doară spatele, capul, să aveţi chisturi, probleme de vedere, aparat dentar, să vă ia ani de zile până faceţi un copil, să fiţi singure (cu pisică sau fără), să fiţi într-o relaţie (bună sau rea), să purtaţi haine de acum 10 ani, să plângeţi, să râdeţi, să speraţi, să suferiţi, să fiţi speriate, să fiţi altfel decât puternice...

Daţi-vă voie SĂ FIŢI

Atât!

“No one is useless in this world who lightens the burden of it for anyone else.”
Charles Dickens







O primăvară frumoasă fetelor!