duminică, 18 martie 2012

Pâine cu măsline şi degeţele de avocado

Nu am mai postat demult o reţetă, aşa că astăzi vă prezint 2 lucruri noi pe care le-am testat în bucătărie de curând. Ar fi întâi o pâine cu măsline, a cărei reţetă o puteţi vedea pe blogul Laurei.

Pe scurt, se face un aluat din:
  • 500 gr faina
  • 370 gr apa calduta
  • 15 gr drojdie proaspata/4 gr dorjdie uscata
  • 1 lingurita miere/zahar/malt
  • 1 lingurita rasa sare
  • 100-125 gr masline negre

Se lasă la dospit 2 ore după care se coace la 220 grade într-o cratiţă rotundă încinsă în prealabil. Timpul de coacere este cam de 55 minute. 
 Eu am folosit făină integrală. Rezultatul a fost uşor sfărâmăcios, dar coaja a ieşit demenţială!





Al doilea preparat, creaţie proprie au fost degeţelele de avocado.

Ingrediente:

2 avocado bine copţi
suc roşii
oregano, busuioc, sare, piper, usturoi (4-5 căţei)
pesmet
ulei de măsline

Se scot sâmburii din avocado şi se feliază miezul. Se ung apoi feliile cu suc de roşii amestecat cu condimentele. Se dau feliile prin pesmet. Se unge o tavă cu ulei de măsline, se pune hârtie de copt şi se aşează degeţelele în tavă răsfiraţi.

Rezultatul: un fel de avocado fingers. Se pot servi drept aperitiv alături de un sos din miere şi muştar.




Poftă bună!