vineri, 10 februarie 2012

Lovers, loving, love

Că tot vine celebra Zi a Îndrăgostiţilor, m-am gândit că vreţi să vă sensibilizaţi puţin aşa...de sfârşit de săptămână.

 
 












 






Vă recomand un film foarte bun de văzut când sunteţi într-o stare romantică. Se numeşte Two Lovers şi este o poveste de dragoste mai atipică. Leonard (Joaquin Phoenix) se îndrăgosteşte nebuneşte de vecina sa, Michelle (Gwyneth Paltrow), un fel de Otilia (Enigma Otiliei), fragilă, nehotărâtă şi excesiv de sensibilă, care are o relaţie cu un bărbat însurat. În tot timpul în care el suferă după ea, la rândul său Leonard are o relaţie cu Sandra, fiica partenerului de afaceri al tatălui său. Şi în timp ce Sandra îi face tot felul de surprize mici dar înduioşătoare (cum ar fi perechea de mănuşi), Leonard nu ştie ce scuze să mai inventeze pentru a fugi să o consoleze pe Michelle care plânge după iubitul său.

De ce sunt Two Lovers? Ce îl face pe Leonard să alerge după Michelle care îl vede doar ca pe un prieten şi nimic mai mult? Ce îl face să nu renunţe nici la Sandra şi să joace un dublu rol, deşi pe aceasta din urmă nu o iubeşte? 

Oricum, finalul mi s-a părut surprinzător de plăcut, ceea ce dovedeşte încă o dată că oricât de nesemnificativ pare un gest, la un moment dat poate avea o importanţă crucială.




Voi ce aţi face dacă aţi iubi pe cineva care nu vă iubeşte şi in acelaşi timp, aţi fi iubit de cineva pentru care nu aveţi aceleaşi sentimente? Aţi fost vreodată în situaţia asta? Şi dacă aţi ales, ce alegere aţi făcut?