Am folosit aşa:
450 gr făină integrală
250 ml apă fierbinte
sare
ulei de măsline
1 praz (partea verde)
Se amestecă făina cu apa clocotită şi se frământă cu mâna până începe să se desprindă aluatul de pe pereţii castronului. Se face o bilă din aluat. Dacă aluatul tot se lipeşte de mâini, mai puneţi puţină făină atunci când modelaţi bila.
Se lasă bila de aluat acoperită 45 de minute şi apoi se taie în 6 părţi egale, care se modelează la rândul lor în bile. Fiecare bilă de aluat se întinde apoi pe masă cu făcăleţul. Se unge apoi cu ulei, şi se presară praz şi sare pe deasupra. Se rulează apoi cu mâna ca un cozonac. Apoi se roteşte aluatul spre interior ca un melc şi se mai întinde puţin cu făcăleţul.
Plăcintele se prăjesc până capătă o culoare maronie.
La gust par un fel de merdenele, doar că mai bune.
Şi pentru că mi-a mai rămas praz, am mai făcut un fel de pastă (care merge foarte bine împreună cu turtele), mixând la robot următoarele:
150 gr linte verde fiartă
2 cartofi fierţi
1 praz fiert
1 legătură pătrunjel
zeama de la 1 lămâie
sare, piper, 2 lg ulei
150 gr linte verde fiartă
2 cartofi fierţi
1 praz fiert
1 legătură pătrunjel
zeama de la 1 lămâie
sare, piper, 2 lg ulei
Poftă bună!