luni, 21 noiembrie 2011

Târgul de carte Gaudeamus

Începând de miercuri 23 noiembrie până duminică, la Romexpo este târgul de carte Gaudeamus. Mai multe detalii găsiţi aici. Programul zilnic de vizitare este 10-20. Mai toate editurile vin cu oferte speciale şi preţuri reduse. O chestie interesantă legată de târg este un proiect iniţiat de cei de la Radio România.

Radio România continuă şi în acest an proiectul „Cărţile se întorc acasă”, al cărui principal obiectiv este colectarea de cărţi, de la expozanţi şi vizitatori (cei care sunt dispuşi să le doneze) la Târgurile GAUDEAMUS. Cărţile donate la acestă ediţie vor fi direcţionate către bibliotecile publice din Chişinău. Proiectul continuă tradiţia „Coşului Târgului” - iniţiat în urmă cu aproape 10 ani la Târgul Internaţional GAUDEAMUS şi a înregistrat deja, numai în acest an, peste 15000 de volume care au avut ca destinaţie 25 de bilioteci rurale din întreaga ţară.
Persoanele care doresc să doneze cărţi, în perioada evenimentului, sunt rugate să se adreseze Secretariatului GAUDEAMUS, pentru a li se facilita accesul în incintă şi transportul cărţilor aduse la târg, în spaţiile special amenajate.
În cazurile în care este vorba despre un număr foarte mare de volume, acestea pot fi preluate de către organizator din locaţia indicată de către donator, imediat după încheierea manifestării, după o discuţie prealabilă. 

La târgul din acest an puteţi să vă şi jucaţi. Cei de la Taraba de Jocuri au un stand cu vânzare de boardgames.