vineri, 18 noiembrie 2011

Chicago Gangster Boardgame (sau varianta italienilor la Family Business)

Am cumpărat un joc nou. Se numeşte Chicago Gangster şi am înţeles că este varianta italienilor la un alt joc numit Family Business. Se poate juca în 2-6 jucători, care preiau câte o bandă de răufăcători şi încearcă să elimine toate celelalte bande adverse în încercarea de a câştiga supremaţia Mafiei.

Bandele au următoarele denumiri:
Denumirile bandelor sunt unele reale, istorice, din perioada de glorie a Prohibiţiei

Jocul este unul de cărţi, fără tablă de joc, având 2 tipuri de cărţi: cărţile cu personaje (aparţinând celor 6 bande), şi cărţi de acţiune. Sunt 3 tipuri de cărţi de acţiune: de atac, de blocaj, şi de salvare. Rând pe rând, personajele sunt puse la zid (se joacă folosind cutia jocului pe post de zid) şi sunt executate prin cărţi de atac până când rămâne o singură bandă cu măcar un personaj. Folosind cărţi de blocaj sau apărare te poţi feri de execuţie sau poţi contraataca, trimiţând un personaj al altei bande la zid în locul tău.


 





Jocul are regulile evident doar în limba italiană, aşa că primul pas va fi să traduc regulile pentru a putea să ne jucăm cum trebuie. Mi se pare oricum un joc extrem de competitiv aşa că sper să nu iasă cu scântei! O să vă povestesc impresii după.

A jucat cineva Family Business?