duminică, 11 decembrie 2011

Only the lonely…

Generatiile difera foarte mult intre ele si in acelasi timp prezinta o foarte mare unitate in interiorul lor – prin imbracaminte, muzica pe care o asculta, cartile pe care le citesc, modalitatile de a-si petrece timpul liber si mai ales si inainte de toate prin atitudinea fata de viata si relatii. Si exista unele generatii care la acest din urma capitol par urmarite de un teribil ghinion. Generatia mea de pilda este aceea a fetelor foarte destepte, spirituale, amuzante, profesioniste in domeniul lor, realizate financiar si care totusi nu reusesc sa-si gaseasca perechea. O stare de fapt deloc fericita, creata sau intretinuta de multipli factori:
1) O societate care te impinge sa demonstrezi ca esti egala barbatilor profesional vorbind, impunandu-ti sa te dedici carierei; Avantajul este ca reusesti sa fii independenta financiar; Dezavantajele - nu mai ai destul timp personal pentru a putea sa incerci sa cauti pe cineva, multi din barbatii cu care interactionezi ar putea sa se simta amenintati sau dominati de tine si astfel sa te evite ca posibila partenera.
2) O cultura familiala in care femeia trebuie sa fie ascultatoare, modesta, cuminte, la locul ei, sa nu incerce sa iasa in evidenta sau sa se puna in valoare in mod deosebit. Avantajulul este ca…ei bine, nu exista nici un avantaj, doar dezavantaje – nimeni nu te remarca daca stai cu nasul in pamant, nici un barbat nu o sa-ti cada in brate doar pentru ca tu ai fost asa cuminte si ascultatoare, ai venit devreme acasa si deci meriti; o astfel de atitudine nu face decat sa lase cale libera reprezentantelor generatiilor mai mici care sunt lipsite de astfel de scrupule, isi cunosc foarte bine interesul si actioneaza ca atare – iar intr-o lume in care oricum femeile sunt majoritare, numarul posibililor parteneri scade exponential.
3) O societate care a suferit schimbari majore din punct de vedere al modalitatilor de intreractiune ale oamenilor in raport cu cele pe care le-am invatatat de la parinti. Avantajul este ca acum sunt foarte multe si variate (de la traditionalele petreceri acasa, la iesiri in cluburi, cafenele, bowling, munte, actiuni de voluntariat, site-uri de socializare, work-shopuri, etc). Dezavantajul este ca…sunt foarte multe si foarte variate – poate fi greu sa alegi ceva despre care nu stii mare lucru deoarece poate fi riscant – ce-i drept sunt multi lunatics out there dar asta nu inseamna ca trebuie sa dai bir cu fugitii la primule esec; si mergand pe strada poate sa iti cada o caramida in cap dar asta nu insemana ca te incui in casa.
4) O schimbare a valorilor legate de relatii si familie. Acestea nu mai sunt vazute ca niste reale commitment-uri, multe cupluri stau impreuna in ceea ce foarte protocolar se numeste “uniune consensuala” ani de zile (si ajung eventual sa-si legalizeze relatia doar pentru ca apare un copil) clamand sus si tare ca nu hartia ii uneste pe oameni dar de fapt fugind de orice fel de responsabilitate reala.
Pare descurajant dar totusi chiar si in aceasta lume atat de schimbata fata de cea de pe vremea parintilor nostri poti sa gasesti pe cineva cu care sa rezonezi afectiv si cu care sa iti petreci fericit restul vietii. Conditia este sa fii suficient de perseverent, sa fii dispus sa iti asumi anumite riscuri, sa “think outside box”, sa deschizi toate usile pe care le intalnesti, sa acccepti faptul ca Fat Frumos nu exista si nu merita sa iti petreci viata alergand dupa un ideal cand poti sa iti traiesti viata langa un om real, cu calitati si defecte ca noi toti.
Si pentru ca noi toti avem nevoie de un mic ajutor cateodata, exista site-uri ca Umbrella For Two - http://www.umbrellafortwo.ro/, un site de matchmaking si totusi foarte diferit de ceea ce ofera site-uri de profil precum Neogen, Sentimente, etc. Nu e usor sa iesi din zona de confort, sa incerci ceva nou, fara garantia unei reusite 100%. Dar cu siguranta merita sa incerci. Iar Umbrella For Two pare un loc bun din care sa incepi, o optiune profesionista care mi-ar fi placut sa existe intr-o anumita perioada a vietii mele.
Only the lonely stiu adevarata valoare a unei relatii and only the brave ones fac tot posibilul sa si ajunga la ea.