miercuri, 26 septembrie 2012

Back to the present

Aţi observat poate, atunci când vă întoarceţi din concediu, sau dintr-o ieşire care v-a relaxat, că acasă totul vă apare mult mai frumos. Oamenii cu care vă ciondăneaţi pentru nimicuri, colegii nesuferiţi, casa în sine, sunteţi cu toate mult mai ok. Mult mai detaşati. Le priviţi cu plăcere şi bucurie chiar.  Ca pe un nou început.
Îmi amintesc atunci când eram mică şi mă întorceam după o vacanţă de vară la bunici, că mă bucuram aşa mult când reveneam la rutină. Nimic nu mă supăra la ceilalţi oameni. Eram zen. Pentru câteva zile.
 De fapt, acele zile sunt de mare potenţial pentru noi. Şi este bine să le prelungim cât putem. Pentru că, sunt perioadele în care vedem lucrurile sub forma: eu sunt ok şi ceilalţi sunt ok. Sunt perioadele în care suntem plini de energie pozitivă, activi, deschişi la nou şi ingenioşi. În plus, suntem aproape de alţi oameni, îi simţim în mod autentic şi avem parte şi de perspectiva lor asupra lucrurilor.

Acum...ce se întâmplă după primele zile? Cum ajungem să luăm din nou lucrurile în mod personal? Începem prin a observa că cei din jurul nostru nu sunt zen. Evident, doar ei nu au ieşit din rutină. Le auzi plângerile, cârcotelile, răutăţile. Şi le laşi să te afecteze. Poate pentru că ţi se pare că nu te mai integrezi printre ei, dacă tu ai altă stare. Poate ţi-e frică de rezistenţa altora la schimbarea ta. De faptul că unii s-ar putea să se sperie, sau să te critice.

O altă cale prin care ieşi din starea de zen, este aceea prin care revii la vechile obiceiuri din trecut. Te comporţi în acelaşi fel, faci aceleaşi greşeli, spui aceleaşi cuvinte.

Starea aceasta de maxim potenţial trebuie întreţinută. Este un climax căruia în urmează firesc o descreştere. Pentru a o amplifica tot mai mult, şi pentru a beneficia de ea mai mult timp, trebuie imediat valorificată. Este ok să te bucuri de ea, dar este şi mai bine să faci cât mai multe când o ai. Să acţionezi. Să pui în aplicare imediat planuri demult amânate, sau idei spontane. Să schimbi felul în care te comportai în trecut (evident mă refer la a schimba ceea ce nu îţi face bine). Cu cât faci mai multe, cu atât prelungeşti starea şi intri într-un flux de energie şi creativitate.

Relaxează-te şi adu-ţi aminte de o stare de maxim potenţial pe care ai avut-o. Vezi ce vedeai, auzi ce auzeai, simte ce simţeai. Cum erai tu? Ce făceai? Cum făceai? Şi amplifică starea. Când ai atins maximul, deschide ochii şi fă un pas în lateral. Testează de mai multe ori, cum poţi să intri în starea de maxim potenţial. 
Şi acum, cu această stare de potenţial, pune-te pe treabă!








Aştept impresii.