luni, 7 octombrie 2013

Rulouri cu spanac şi zuchini

Am văzut reţeta aceasta pe pagina de Facebook a lui Jamie Oliver (originalul aici), şi am încercat s-o reproduc în stilul meu propriu. Ca idee, se dorea să fie o reţeta de pasta rotolo, adică, un tip de rulouri de paste, sau cannelloni.
Eu am folosit aluat de patiserie de la Mega Image, din acela pentru pateuri, deci textura a ieşit cu totul alta decât la paste, dar merită să încercaţi şi varianta acesta a reţetei.Ingrediente

2 zuchini
1 ceapă roşie
ulei de măsline
500 gr spanac la conservă
4 căţei de usturoi
700 gr suc de roşii
1 pachet de aluat de patiserie (2 foi de aluat, 800 gr)
50 gr brânză feta
20 gr Parmezan

Cei 2 zuchini se curăţă de coajă şi se taie pe lung, iar apoi în felii. Se gătesc la aburi timp de 20 de minute, sau se fierb până se înmoaie. 

În acest timp, se taie ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei de măsline. Se asezonează cu sare, piper. Se adaugă spanacul şi se lasă totul să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, până scade lichidul, apoi se ia de pe foc. Dacă a mai rămas lichid, se scurge. Se pune amestecul deoparte.

După ce zuchini sunt gata, se scurg, se asezonează cu sare, piper, şi se pasează cu furculiţa. Se pun deoparte.

Usturoiul de taie mărunt, se căleşte în puţin ulei de măsline, şi apoi se stinge cu sucul de roşii. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Se asezonează după gust. Se toarnă sucul de roşii într-o tavă adâncă, pe care o vom băga ulterior la cuptor.

Se dezgheaţă foile de aluat la temperatura camerei. Se ia o foaie şi se întinde pe suprafaţa de lucru. Se întinde amestecul de dovlecei uniform, pe toată foaia. Se întinde apoi amestecul cu spanac peste dovlecei. Se presară brânza feta peste foaie, mărunţind-o direct cu mâna. Se rulează foaia cu umplutura. Se taie ruloul în 4 sau 5 bucăţi. Rulourile se asează în tavă, peste sucul de roşii.
Se repetă etapele pentru a doua foaie de aluat.

După ce am aşezat toate rulourile în tavă, se presară totul cu parmezan.

Tava se dă la cuptor pentru 45 de minute, la 190 grade.

Rezultatul este un fel de pateu cu spanac, pufos la suprafaţă, şi moale la interior, sub sos.
Se pot servi ca atare, sau cu salată verde. Sunt delicioase ca fel principal, sau aperitiv.
  Poftă bună!