marți, 31 mai 2011

Baby Steps

      Stiti filmul cu Bill Murray si Richard Dreyfuss What about Bob? E o comedie din 91' super haioasa despre un psihiatru (Richard Dreyfuss) si un pacient schizofrenic (Bill Murray) pe care incearca sa il trateze prin Metoda Pasilor Mici (Baby Steps), ideea fiind ca pentru a se vindeca, trebuie sa o ia  incetisor, si sa isi propuna lucruri mici, dar care sa il duca spre vindecare. Filmul ia o intorsatura extrem de amuzanta cand pacientul chiar pune in aplicare metoda si intra in viata si concediul doctorului care uita complet de Baby Steps si vrea sa scape de bietul Bob...
      
      Desi am vazut filmul cu multi ani in urma, mi-a ramas clar intiparita in minte tehnica Pasilor Mici ca fiind foarte eficienta. Acum daca stai sa te gandesti e logic: nimeni nu a stiut sa mearga de cand s-a nascut. Intai a facut pasi mici, dar pana la urma a invatat sa alerge. Acelasi lucru se aplica in orice situatie de adult. Daca iti setezi un obiectiv, cel mai usor il vei atinge din aproape in aproape, perseverand. Daca te grabesti, s-ar putea  sa treci pe langa niste semne intermediare, sa uiti sa iti incarci bateriile si la un moment dat sa ti se termine  energia. Atunci e foarte probabil sa iti spui ca nu poti sa ajungi la final desi mai ai doar foarte putin...
     
     Eu inca invat sa merg pe bicicleta si sa inot. Sunt obiective pe care mi le-am propus, si inca mai lucrez la ele. Initial mi s-a parut ca e greu, ca nu invat destul de repede, ca altii stiu mult mai bine decat mine, dar apoi m-am gandit la Bob ...Daca faci pasi mici si nu renunti, pana la urma ajungi acolo!

Va las cu trailerul filmului pe care poate o sa aveti ocazia sa-l vizionati in intregime (merita!)

4 comentarii:

  1. Interesant filmul am sa il vad cu siguranta. Despre politica pasior marunti e pentru cei care au rabdare si pentru cei care nu au rabdare dar vor sa invete sa aiba rabdare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ca de obicei sunt impotriva. Si ma ajuta Martin Luther King, Jr: "Now is the time"
    http://www.youtube.com/watch?v=PbUtL_0vAJk

    RăspundețiȘtergere
  3. Greu si cu pasii astia astia mici. Mai trebuie si cate o incurajare pe drum astfel cam greu s-ti pastrezi motivatia.

    RăspundețiȘtergere
  4. @anonim 1 -la ce esti de obicei impotriva?
    @anonim 2 - tocmai asta e ideea, ca daca vezi ca functioneaza pasii intermediari, practic asta e incurajarea cea mai buna.

    RăspundețiȘtergere