marți, 31 mai 2011

Jocuri pentru adulti


    Ati inceput deja sa  va ganditi la prostii?... Din pacate pentru unii, rubrica aceasta nu are continut destinat exclusiv adultilor. Titlul este traducerea in romana a cartii lui Eric Berne "Games People Play"

    O sa prezint periodic cate un joc pe care il jucam cu totii cel putin o data in viata si pe care il putem recunoaste cu siguranta la cineva din jurul nostru. Unii dintre voi probabil o sa spuneti ca nu jucati jocuri, "astea sunt pentru copii.... " Altii poate o sa va ganditi la jocuri de societate (boardgames, console de jocuri interactive), sau jocuri pe calculator. Nu e vorba de asa ceva...desi reprezinta tot o forma de socializare.

    Ce au in comun toate jocurile pe care le cunoasteti?.......
    Ati ghicit?...... Strategia.
    Noul serial dupa cartea omonima a lui George Martin, Game of Thrones prezinta exact un joc de strategie pentru cucerirea unui tron.

    Si totusi....jocurile despre care o sa vorbim noi nu au nici un castig pe care sa-l putem intelege. Dupa ce joci un astfel de joc nu te recreezi, nu te destinzi, nu iti incarci bateriile si nu castigi nici un premiu. Cel putin in aparenta...

                                                 Premiul este: un sentiment neplacut

      Ciudat, nu? Si totusi, cei mai multi dintre noi jucam cel putin un joc de acest fel. Si avem strategii pentru a castiga!
    Cine sunt ceilalti jucatori, ce roluri avem in joc si mai ales de ce jucam un joc care nu ne aduce nimic bun o sa aflati pe parcurs.

     V-am facut curiosi, nu-i asa ?






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu