Din ciclul să mâncăm acum nişte legume că oricum de Crăciun băgăm carne la greu, vă prezentăm următorul preparat:
Dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi salată de sfeclă
Inspirată fiind de preparatul de la Kuibul din Sinaia, Dovlecei la cuptor cu roşii, mozarella şi sos picant,
am încercat o variantă proprie, de post, sau vegană (dacă preferaţi).
Ingrediente
4 dovlecei
suc de roşii
4 căţei de usturoi
busuioc uscat
sare, piper
ulei de măsline
sfeclă roşie
Totul este extrem de simplu. Se pregăteşte un sos din suc de roşii, usturoi pisat, sare, piper şi busuioc după gust. Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie pe jumate în lung. Se aşează într-un vas de yena uns bine cu ulei de măsline. Peste fiecare dovlecel se pun 1-2 linguriţe de sos. Se mai stropesc cu ulei de măsline şi se dau la cuptorul încins la 180 grade, timp de 15 minute, până ce dovleceii se înmoaie.
Sfecla se spală şi se coace la cuptor, învelită în folie de aluminiu, timp de 50 minute la 180 grade. Se cojeşte, se taie bucăţele şi se poate asezona după gust cu ulei şi lămâie.
Dovleceii sunt aromaţi şi săraţi, iar sfecla dulce, aşa că se completează de minune.
Poftă bună!